Er is de laatste maanden met man en macht gewerkt, maar het resultaat mag er zijn. Museumboerderij Goemanszorg heeft een metamorfose ondergaan en is weer open voor het publiek.

Voorzitter Anita de Munnik kondigde het al eerder aan, de neergaande spiraal wat bezoekersaantallen betreft moet worden doorbroken. Een euvel waar veel musea mee te kampen hebben. De Munnik slaagde erin zo’n anderhalve ton aan subsidie binnen te halen, onder meer van de Stichting Renesse en de gemeente. Dat wordt de komende jaren geïnvesteerd. Ieder jaar een andere expositie, maar natuurlijk gerelateerd aan de landbouw.

Kunstenaar Vincent Krans uit Ouwerkerk is gevraagd de grote schuur aantrekkelijk te maken, daarbij is hij ondersteund door een plaatselijke aannemer en anderen. Het resultaat is een frisse uitstraling en een kleurstelling die recht doet aan de boerderij, die Goemanszorg nu eenmaal is.

Ook zijn er videopresentaties, modellen van tractoren en is het wachten op een bijenfamilie om de biodiversiteit onder de aandacht van het publiek te brengen. Boerin Berti uit Renesse heeft het vernieuwde museum vrijdag geopend. Meer informatie op www.goemanszorg.nl